Spotlight-hakutoiminnon taustaprosessi estää muistivälineen irrottamisen

Virheilmoitus: Levyä ei poistettu näkyvistä, koska yksi tai useampi ohjelma saattaa käyttää sitä.

levyn_poistaminen

Ongelman ilmeneminen

Silloin kun muistivälineen kuten USB-muistitikun tai -kovalevyn irrottaminen antaa tämän viestin, on yleensä kyse siitä että käyttäjä on unohtanut sulkea levyllä sijaitsevan tiedoston tai sitä käsittelevän ohjelman. Levyn irrottaminen väkisin tai pois näkyvistä pakottaminen voi joissain tapauksissa johtaa siihen että auki oleva tiedosto rikkoontuu niin, ettei sitä voida enää avata ollenkaan. Muistivälineen tiedostojärjestelmän kirjanpito voi myös mennä sekaisin. Mikäli ohjelmien ja tiedostojen sulkeminen ei kuitenkaan auta, vaan virheviesti toistuu levyn poistamista yrittäessä, saattaa kyseessä olla järjestelmän Spotlight-hakujärjestelmän taustaprosessi. Spotlight-haku toimii erittäin nopeasti ja tehokkaasti, luoden taustalla optimoidut tietokannat joita se hyödyntää kun käyttäjä etsii tiedostoja koneeltaan. Joskus kuitenkin tietokannan luominen tai ylläpitäminen saattaa estää ulkoisen levyn irrottamisen eikä virheilmoitus kerro tätä asiaa käyttäjälle.

Ratkaisu

Spotlight-hakutoiminnon taustaprosessin sulkeminen.

Toimi seuraavasti:
activitymon

  1. Avaa Järjestelmän valvonta. Se löytyy valitsemalla Finderin valikosta Siirry kohta Lisäohjelmat.
  2. Varmista Näytä-valikosta että Kaikki prosessit on valittuna
  3. Etsi listalta mds_stores niminen prosessi ja lopeta se valitsemalla ikkunan vasemmassa yläreunassa sijaitseva painike jossa on raksi harmaalla pohjalla.

activitymon2

Prosessi käynnistyy uudelleen automaattisesti. Yritä tämän jälkeen uudestaan irroittaa muistiväline.

Viitteet

  1. https://discussions.apple.com/message/29016426#29016426
  2. http://superuser.com/questions/651264/lsof-reports-no-files-open-on-external-volume-but-it-still-cannot-be-safely-unmo